Redis Cache error on Azure WebApp (Sitefinity 9.2.6200.0) - On Premise – Configurations & Setup - On Premise – Configurations & Setup - Progress Community
 On Premise – Configurations & Setup

Redis Cache error on Azure WebApp (Sitefinity 9.2.6200.0)

  • Redis Cache error on Azure WebApp (Sitefinity 9.2.6200.0)
  • We've deployed a newly upgraded website using Sitefinity 9.2.6200.0.

    Every time the project is deployed from Visual Studio 2012 via a publish operation, when the website initializes, the following error is encountered:

    HandlingInstanceID: 87882162-403a-4b7b-b76d-561418aa47c6

     An exception of type 'System.NullReferenceException' occurred and was caught.
     -----------------------------------------------------------------------------
     10/13/2016 16:13:26
     Type : System.NullReferenceException, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089
     Message : Object reference not set to an instance of an object.
     Source : Telerik.Sitefinity
     Help link : 
     Data : System.Collections.ListDictionaryInternal
     TargetSite : Void SendSystemMessages(Telerik.Sitefinity.LoadBalancing.SystemMessageBase[])
     HResult : -2147467261
     Stack Trace : at Telerik.Sitefinity.LoadBalancing.RedisSystemMessageSender.SendSystemMessages(SystemMessageBase[] msgs)
     at Telerik.Sitefinity.LoadBalancing.SystemMessageDispatcher.SendSystemMessage(SystemMessageBase msg)
     
     Additional Info:
     
     MachineName : RD0003FF789739
     TimeStamp : 10/13/2016 4:13:26 PM
     FullName : Telerik.Sitefinity.Utilities, Version=9.2.6200.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b28c218413bdf563
     AppDomainName : /LM/W3SVC/1904430421/ROOT-1-131208486233217865
     ThreadIdentity : 
     WindowsIdentity : IIS APPPOOL\vulcanmaterials-us-e__ac7b
     Requested URL : http://127.0.0.1/

    What's interesting about this is that we indeed have the redis cache configuration properly configured in the system settings as per these instructions: docs.sitefinity.com/configure-azure-redis-cache.

    Also, this error only happens when the website initializes for the first time. It doesn't appear to happen as we browse the website thereafter.

    Any ideas?

  • I received an update from support and wanted to share here:

    "This is currently a known issue in Sitefinity and you can refer to the attached KB article for more information. If you are indeed only observing these error while the project is starting then there is no reason to be worried."

    KB article: knowledgebase.progress.com/.../401-warning-messages-during-initialization-when-load-balance-is-used

  • The kb link is not working, I think this is an update dox. 

    knowledgebase.progress.com/.../warning-messages-during-initialization-when-load-balancing-is-used

    Note, also seeing this in 10.0.6420
  • I am getting this error regularly.