Rollbase 5.0 https configuration - Forum - Rollbase - Progress Community

Rollbase 5.0 https configuration

 Forum

Rollbase 5.0 https configuration

This question is answered

Hi,

I installed the new version of RB 5.0 and tried to configure the access to the server via https.

I installed the certificate and adjusted catalina.properties, server.xml and node-config.json.

I can log to rollbase using https but after that it redirect me to a non secure url http.

What is missing in my configuration ? it seems the components point to http only.

And is there a way to disable http access.

For your information I have not used nginx in this case. Only tomcat server.

Thanks,

Verified Answer
  • Hello Sofiane,

    Is this a licensed installation? Or is this an evaluation setup?
    What adjustments did you need to make to the catalina.properties?

    Is this running on Pas_Instance, or stand-alone Tomcat?

    Can you also please check this set of steps from the Rollbase Documentation?

    documentation.progress.com/.../index.html

    Thank you,
    Karthikeyan

All Replies
  • Hello Sofiane,

    Is this a licensed installation? Or is this an evaluation setup?
    What adjustments did you need to make to the catalina.properties?

    Is this running on Pas_Instance, or stand-alone Tomcat?

    Can you also please check this set of steps from the Rollbase Documentation?

    documentation.progress.com/.../index.html

    Thank you,
    Karthikeyan

  • Hi Karthikeyan,

    I just realized that I missed this param:

    In System Console > System > Shared Properties > General > Security enable IsSecureServer .

    Now it works.

    RB configuration has been changed a lot from 4.5 to 5.0 :)

    Thank you,

    Sofiane