version 11.7.1 new -diag parameters - Forum - OpenEdge RDBMS - Progress Community

version 11.7.1 new -diag parameters

 Forum

version 11.7.1 new -diag parameters

This question is answered

It appears that -diagDir parameter does not work, at least on AIX

# $DLC/bin/proserve -pf db.pf
OpenEdge Release 11.7.1 as of Wed Jun 14 19:00:30 EDT 2017
16:12:22 BROKER SYSTEM ERROR: Illegal instruction. (47)
16:12:22 BROKER ** Save file named core for analysis by Progress Software Corporation. (439)
Quit(coredump)

/* db.pf */

-diagDir /usr/dbs/dev/logs/diag
-diagPrefix db_name_diag_
-diagEvtLevel 3

The other 2 parameters in .pf work fine.

If we remove -diagDir parameter from .pf file and put it in a command line it works fine.

# $DLC/bin/proserve -pf db.pf -diagDir  /usr/dbs/dev/logs/diag

[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18558) Diagnostic directory (-diagDir): /usr/dbs/dev/logs/diag
[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18576) Diagnostic events value (-diagEvent): LockTable:3,BiThold:3,SysErr:3
[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18560) Diagnostic event level (-diagEvtLevel): 3
[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18561) Diagnostic field separator (-diagFS): ' '
[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18579) Diagnostic data format (-diagFormat): csv
[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18562) Diagnostic pause length (-diagPause): 0
[2017/07/18@12:15:28.733-0400] P-15466588 T-1 I BROKER 0: (18563) Diagnosic prefix value (-diagPrefix): α▌≡

I wonder also why -diagPrefix look different from what I specified, i.e. db_name_diag_

Dmitri Levin

Alphabroder

Verified Answer
  • I don't get the SYSTEM ERROR on AIX or other platforms, but -diagDir is not getting set when in .pf file.  As you saw from the msg in .lg file.  It is also not set in _dbParams VST.

    Looks like the problem occurs for both -diagPrefix and -diagDir

    Your work-around, not using a .pf file, appears to work OK.  The msgs in .lg file on startup are then correct, and the entries in _dbParams VST are also correct.

    The problem is consistent across platforms.

    I will get a bug in shortly on this.

    Ken Meehan

    Ken Meehan

    meehan@progress.com

All Replies
  • I don't get the SYSTEM ERROR on AIX or other platforms, but -diagDir is not getting set when in .pf file.  As you saw from the msg in .lg file.  It is also not set in _dbParams VST.

    Looks like the problem occurs for both -diagPrefix and -diagDir

    Your work-around, not using a .pf file, appears to work OK.  The msgs in .lg file on startup are then correct, and the entries in _dbParams VST are also correct.

    The problem is consistent across platforms.

    I will get a bug in shortly on this.

    Ken Meehan

    Ken Meehan

    meehan@progress.com