OE Broker fails to start SQL server - Forum - OpenEdge General - Progress Community

OE Broker fails to start SQL server

 Forum

OE Broker fails to start SQL server

This question is not answered

Hi,


I have 2 HP-UX servers with Progress 10.2B installed on them and if i run sqlexp on both machines with the same db for one of them works and for another not works.

I have the same startup parameters for the databases. Please help me with some ideas, what can be wrong?


Thank you,

Costel

All Replies
  • Please check that in the database configuration for defaultServerGroup you have enabled both type of clients.

  • I checked the installations and i found that on the server for which the sqlexp doesnt work, is installed "OE DataServer for Oracle". This component can have impact with the sql ?

  • when you say "sqlexp doesnt work", what symptoms of doesn't work do you observe?

  • In SQLExplorer.exceptions i received:

     Exception at Thu Mar 25 10:47:43 CDT 2016: java.sql.SQLException

      Message (throw): ### Connect stack trace. ###

      Message (excp):  [DataDirect][OpenEdge JDBC Driver]OE Broker fails to start SQL server.

      Stack Trace:

    java.sql.SQLException: [DataDirect][OpenEdge JDBC Driver]OE Broker fails to start SQL server.

    at com.ddtek.jdbc.openedgebase.BaseExceptions.createSQLException(Unknown Source)

    In db log:

    BROKER  0: (8841)  SQL server process terminated.

    When i tried to use ODBC Progress OE Wire 7.1 i received:

    ..[OPENEDGE]Broker rejects connection.

    I used 1 broker (4GL/SQL) or 2 brokers (one for 4GL and secondary for SQL) and in promon i saw that SERV can be started. But whatever i did SQSV is not running. I used the same logic on test server and works, but in production servers i cant use odbc.