using smtpmail.p, problems With attachment - Forum - OpenEdge Development - Progress Community

using smtpmail.p, problems With attachment

 Forum

using smtpmail.p, problems With attachment

This question is not answered

Could anyone think of what Could be wrong?

Having used smtpmail.p without any problems, and after the admin guys have done some With the environment we now can't get the attachment to work... As far as we know, there has been no changes to the code.

I testet the following:

DEF VAR ocReturn AS CHAR NO-UNDO.
DEF VAR obOk AS LOG NO-UNDO.
DEF VAR cFil AS CHAR NO-UNDO.

cFil = "x:\myfile.txt".


       RUN mail/smtpmail.p (
           INPUT "myPop3server",                                        /* Pop server */
           INPUT  "myepost@post.no" ,                                            /* Sendes til */
           INPUT "myepost@post.no",                                        /* From */
           INPUT "",                                             /* kopi til ; */
           INPUT "myfile.txt:filetype=binary",                                /* Vedlegg fil/type */
           INPUT cFil,                                    /* Vedlegg fil adresse */
           INPUT "Testemne",                                          /* Subject */
           INPUT "Testbody",                                          /* Body */
           INPUT "",                                             /* Mime header */
           INPUT "text",                                         /* Body type */
           OUTPUT obOk,
           OUTPUT ocReturn).
    END.

    MESSAGE ocReturn
       VIEW-AS ALERT-BOX INFO BUTTONS OK.

The mail is received, but no attachement. I am not able to do that much testing on this Production environment, so I Wonder if anyone could point me in a direction to investigate...

All Replies
  • Check your anti-virus - some of them strip attachements.

  • Thanks, will let them know….
     
    //Geir Otto
     
  • What is you send the same email to another email provider? For example Outlook, Google, Hotmail? That rules out a change on the email client side

  • Thanks, I have tested one or two others, same problem. I will have them to check what mailserver they are using, and maybe it is possible to see if them email  is sent with attachment or not ?
     
    //Geir Otto