Error starting PAS in 11.7 - Forum - OpenEdge Development - Progress Community
 Forum

Error starting PAS in 11.7

This question is not answered

First of all, don't know if I'm using the rigth resource. Is Progress Application Server (11.7) the same as Pacific Application Server (11.6)? I'm considering that they are for this question.

Well, I'm trying to evaluated the new OE 11.7, and when I'm trying to initialize the PAS, an unknown error occurs.

Here are the steps to reproduce the error:

Install the OE Studio for 11.7 (64bits).

Acess the OE Explorer, and selected the PAS with the oepas1 instance.

Try to start the resource, and the following error appears: "Failed to start pas instance oepas1"

Looking at the log (pasoeStart.log) I see an null pointer expression, but I don't know the cause.

Here it's the log:

System.Management.Automation.RuntimeException: Não é possível chamar um método em uma expressão de valor nulo.
em System.Management.Automation.ExceptionHandlingOps.CheckActionPreference(FunctionContext funcContext, Exception exception)
em System.Management.Automation.Interpreter.ActionCallInstruction`2.Run(InterpretedFrame frame)
em System.Management.Automation.Interpreter.EnterTryCatchFinallyInstruction.Run(InterpretedFrame frame)
em System.Management.Automation.Interpreter.EnterTryCatchFinallyInstruction.Run(InterpretedFrame frame).GetType().Fullname System.Management.Automation.RuntimeException: Não é possível chamar um método em uma expressão de valor nulo.
em System.Management.Automation.ExceptionHandlingOps.CheckActionPreference(FunctionContext funcContext, Exception exception)
em System.Management.Automation.Interpreter.ActionCallInstruction`2.Run(InterpretedFrame frame)
em System.Management.Automation.Interpreter.EnterTryCatchFinallyInstruction.Run(InterpretedFrame frame)
em System.Management.Automation.Interpreter.EnterTryCatchFinallyInstruction.Run(InterpretedFrame frame).Message

Could somebody help me?

All Replies
  • Progress Application Server (11.7) and Pacific Application Server (11.6) are the same. You can call it PASOE.

    One reason could be that the catalina-oepas1.pid file (%CATALINA_BASE%\logs) was not removed while the PAS was being shut down. If so then remove that pid file manually and try to start.

    In my case the default CATALINA_BASE:   "C:\OpenEdge\WRK\oepas1"

  • Yes, Progress Application Server (11.7) is same as Pacific Application Server (11.6).

    There is a related thread here.

    Also, can you check if you can start a newly created instance. 

  • Unfortunatelly it's not my case, no files stuck.

    About the creating a new instance, the same error happen.

  • If I create another instance, the same error happen.

  • Do you have anything in the agent log ? You can find it in <PASOE Instance>logs/<PASOE Instance>.agent.log

    Regards,

    Irfan

  • No, the agent log file doesn't exist. The only log file I have is the pasoeStart.log.

  • Okay, can you please send me the session manager log.

    Regards,

    Irfan

  • I'll attach all my *.log files, hope it's this that you need.

    myLogFiles.zip

  • That were not the logs I was looking for. Can you raise a TechSupport case and provide them the details ?

    Regards,

    Irfan

  •  Can you please clarify the components that you selected during installation. From you initial post, it seems you just installed "OE Studio". So, I tried doing the same but didn't find any PASOE instances in OEE.  

  • Yes Irfan, I'll do that.

    About the installation, I installed only the OE Studio (11.7 - 64 bits), no change in the components, the default installation. When you do that, an instance of OEPAS comes with it by default (oepas1), just like OE 11.6.

  • Hi folks,

    Tech Support is working with Matheus on troubleshooting this issue.

    Thank you,

    Luciano