OE116 - Static instance failed to load. Cannot reference class... - Forum - OpenEdge Development - Progress Community

OE116 - Static instance failed to load. Cannot reference class...

 Forum

OE116 - Static instance failed to load. Cannot reference class...

This question is not answered

Hi,

We are using the Consultingwerk class APIValidateEnum in one of our applications and are receiving the error;

"Static instance failed to load. Cannot reference class com.....APIValidateEnum. (14631)"

The error is coming from;

  CREATE ttReturnStatus.
  ASSIGN ttReturnStatus.ReturnStatus = APIValidateEnum:OK:Value
         ttReturnStatus.ReturnMessage = "Price Returned". 

I've researched this in the KB with the only advice I can find saying recompile!

This does not seem to happen under OE10x.

Can anyone provide some help on how to resolve this?

Many Thanks.

All Replies
  • We (Consultingwerk) do not have a APIValidateEnum class in our packages. So I assume, it's an Enum build using our Enum pattern.

    It there's no other error message going along with your error, I'd assume it's a PROPATH issue or when on Linux/Unix it might be an uppercase/lowercase issue. At runtime it needs to find your ....APIValidateEnum class and the Consultingwerk.Enum class. SEARCH("Consultingwerk/Enum.r) must find the class.

    Architect of the SmartComponent Library and WinKit

    Consultingwerk Ltd.

  • Hi Mike,

    Thanks for the reply. I'm double checking the PROPATH now and doing a prolib -list on the library to see if the class is actually there! I should have done this before posting...