ERROR com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Forum - Mobile - Progress Community

ERROR com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername

 Forum

ERROR com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername

This question is not answered


Clearly I have missed a configuration or I have misconfigured a necessary component of SpringSecurity.  Does anyone have constructive advice that might help me become 'unstuck' at this point?

Error Code:  ERROR com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername  - Username load error for jdoe@CUSTOMER re: Realm o4gl run-time error: com.progress.open4gl.RunTime4GLErrorException: ERROR condition: Security.HybridRealm Singleton object instantiation ended with an ERROR condition. (16819) (7211)

Setup:  

OE 11.5.1 (64-bit)

Security Configuration: basic-oerealm

We are attempting to implement security and when we test authentication, we get an error in the appserver broker log and in the REST web app log.

The OERealm appserver broker log:

[16/01/12@11:04:53.531-0500] P-004224 T-C-0001 2 UB Basic Client disconnected : 10.1.1.50. (8534)
[16/01/12@11:18:26.708-0500] P-004224 T-C-0001 2 UB Basic ConnectionID= tomcat.issol.com::asOERealm::3200::272b2bb5ad8a4381:6cb8f0a7:152362191dd:-7fb5. (8096)
[16/01/12@11:18:26.709-0500] P-004224 T-C-0001 2 UB Basic Client connected : 10.1.1.50. (8533)
[16/01/12@11:18:26.711-0500] P-004224 T-C-0001 2 UB Basic The client requested ASK version= 1.0 capabilities= allowServerASK,denyClientASK. (13769)
[16/01/12@11:18:26.711-0500] P-004224 T-C-0001 2 UB Basic The negotiated ASK version= 1.0 capabilities= denyServerASK,denyClientASK. ASK protocol is disabled for this connection. (15256)

The REST web app log:

2016-01-12 11:18:26,846 154014 [http-bio-8980-exec-70] DEBUG com.progress.rest.security.OERealmAuthProvider retrieveUser - Retrieving OERealm user account: jdoe
2016-01-12 11:18:26,846 154014 [http-bio-8980-exec-70] DEBUG com.progress.rest.security.OERealmAuthProvider retrieveUser - Retrieving OERealm user account: jdoe
2016-01-12 11:18:26,847 154015 [http-bio-8980-exec-70] INFO com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Loading user account: jdoe@CUSTOMER
2016-01-12 11:18:26,847 154015 [http-bio-8980-exec-70] INFO com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Loading user account: jdoe@CUSTOMER
2016-01-12 11:18:26,848 154016 [http-bio-8980-exec-70] DEBUG com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Locating OERealm user: jdoe@CUSTOMER
2016-01-12 11:18:26,848 154016 [http-bio-8980-exec-70] DEBUG com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Locating OERealm user: jdoe@CUSTOMER
2016-01-12 11:18:26,859 154027 [http-bio-8980-exec-70] ERROR com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Username load error for jdoe@CUSTOMER re: Realm o4gl run-time error: com.progress.open4gl.RunTime4GLErrorException: ERROR condition: Security.HybridRealm Singleton object instantiation ended with an ERROR condition. (16819) (7211)
2016-01-12 11:18:26,859 154027 [http-bio-8980-exec-70] ERROR com.progress.rest.security.OERealmUserDetailsImpl loadUserByUsername - Username load error for jdoe@CUSTOMER re: Realm o4gl run-time error: com.progress.open4gl.RunTime4GLErrorException: ERROR condition: Security.HybridRealm Singleton object instantiation ended with an ERROR condition. (16819) (7211)
2016-01-12 11:18:26,860 154028 [http-bio-8980-exec-70] WARN com.progress.rest.security.OERealmAuthProvider retrieveUser - User not found: jdoe
2016-01-12 11:18:26,860 154028 [http-bio-8980-exec-70] WARN com.progress.rest.security.OERealmAuthProvider retrieveUser - User not found: jdoe
2016-01-12 11:18:26,860 154028 [http-bio-8980-exec-70] DEBUG com.progress.rest.security.OERealmAuthProvider authenticate - User 'jdoe' not found
2016-01-12 11:18:26,860 154028 [http-bio-8980-exec-70] DEBUG com.progress.rest.security.OERealmAuthProvider authenticate - User 'jdoe' not found

 

All Replies
  • Hi Rom,

    It is looking for a user "jdoe" in your database and did not find it. Do you have such user in your database

    Regards,

    Irfan

  • Irfan, Yes sir, I do have this user in the DB and with a domain_name value of 'CUSTOMER'.  A peer has indicated he feels the issue is with the implementation of the singleton class HybridReam.cls, so, I'm actively working on this hypothesis.

  • Hi Rom,

    You might want to check if the user has an associated numeric id. Here's a kbase that might help you figure out what's wrong in the implementation of the HybridRealm.

    knowledgebase.progress.com/.../What-are-the-basic-steps-to-authenticate-REST-clients-against-the-OpenEdge-database-User-table

    Also, the OERealm sample that we ship was updated in 11.6 with better documentation in the sample implementation class. Take a look at that as well.

    Regards,

    Navneet