There is no server for database obf.db - Forum - Progress User Groups - Progress Community

There is no server for database obf.db

 Forum

There is no server for database obf.db

  • i turn off my firewall.

    then i tried again,

    new error was pop

    THERE IS NO SERVER ACTIVE FOR THE DATABASE OBF ON -H 192.168.1.100 -S 12345. (704)

    i have a screen shot sir.

  • sir mike.

    i tried fixing my problem

    but same error was pop.

    i have a screen shot of what i've done.

    please tell me where i got wrong?

    thanks.

  • please tell me where i got wrong?

    It's usually hard to guess everything a beginner may do wrong remotely. A consultant or trainer on site is usually a very effective way of starting...

    For the current issue, it looks like you did start the server (proserve) using a lower case -s parameter. Progress startup parameters ARE case sensitive. Try starting the server (proserve) using a upper case -S 12345 instead.

    To do so you'll first have to shut down the database server process:

    proshut -by obs

  • no active server?

  • no active server?

    Ok. Sometimes I helps to read the output of commands that you run...

    "This server is licensed for local logins only." (4393)

    Wou only have development server licenses, not a workgroup or enterprise server license. A workgroup or enterprise server license is required to run client/server.

  • sir it means i need to buy or  download free trial?

    no another option?

    thanks

  • No, there is no other option. The minimum license you require for client/server is a 5 user workgroup databse server.

  • sir. i got another problem accessing the server..
    i have 2 client, my first cleint connect successfully but the other one says "tbl was used by client1, wait or choose cancel"..

    what should i do..

    i configure may server like this "proserve -db obf.db -H AREKUSHISU -S 12345"..

    where i got wrong?

    thanks in advance..

    i got a screen shot of my 2 client..

  • i have 2 client, my first cleint connect successfully but the other one says "tbl was used by client1, wait or choose cancel"..

    Answered here: http://communities.progress.com/pcom/message/100972#100972