Unhandled event loop exception - Forum - Technology Partner - Progress Community

Unhandled event loop exception

 Forum

Unhandled event loop exception

  • I'm a NOOB and I'm trying to create a simple WS using the Sonic Workbench. Creation of simple standard JAXWS are not support in Sonic Workbench, so there must be some other method of doing it.

    I found this documentation.   #1 question is the right starting point.

    http://documentation.progress.com/output/Sonic/8.5.0/Docs8.5/online_help/web_services.pdf

    Page 27.

    Question #2

    Is there any reason why there are no screen shots of the screen in question?  {retorical frustration complaint.}

    Question #3

    Why do I get a "Unhandled event loop execption" when I click on the "Operations" tab or {refresh} glyph? 

    Sonic Workbench

    Version: 8.5.0

    Build id: 20110812-376-8.5.0

    eclipse.buildId=I20100608-0911

    java.lang.NullPointerException

    at com.parasoft.bpel.editor.wizards.wsdl.OperationsView.setViewerInput(Unknown Source)

    at com.parasoft.bpel.editor.wizards.wsdl.OperationsView.access$500(Unknown Source)

    at com.parasoft.bpel.editor.wizards.wsdl.OperationsView$10.run(Unknown Source)

    at org.eclipse.jface.action.Action.runWithEvent(Action.java:498)

    at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.handleWidgetSelection(ActionContributionItem.java:584)

    at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.access$2(ActionContributionItem.java:501)

    at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem$6.handleEvent(ActionContributionItem.java:452)

    at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)

    at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1053)

    at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:4066)

    at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3657)

    at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runEventLoop(Workbench.java:2629)

    at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2593)

    at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:2427)

    at org.eclipse.ui.internal.Workbench$7.run(Workbench.java:670)

    at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)

    at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:663)

    at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149)

    at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:115)

    at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)

    at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)

    at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)

    at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:369)

    at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)

    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)

    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)

    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)

    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)

    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:619)

    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)

    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)

    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1383)

    eclipseinstallinformation.txt.zip

    ErrorOperationaltabeclipse.png

  • I found the installation directory should be owned by the local user.  This was likely the problem.

    I re-installed a few times, make sure you delete all the directories before new install.

    Finally got it working on local system after a few problems with privs.