Users cannot begin the approval process - Bugs & Issues - Bugs & Issues - Progress Community
 Bugs & Issues

Users cannot begin the approval process

  • Users cannot begin the approval process
  • Hello,

    We're running v3.7 of Sitefinity.  Whenever a user tries to begin the approval workflow process, they are greeted with the following error:

    More than one runtime service exists of type "CmsWorkflowService".

    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

    Exception Details: System.InvalidOperationException: More than one runtime service exists of type "CmsWorkflowService".

    We have not applied any patches.  Everything was running fine until this morning.  Any ideas how to fix this problem?

    Thanks.
  • Hi Ric,

    I've come across this error in the weblog unsing 3.7 sp4, stack trace below.

    1: Error Description: Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.
    1: Source: System.Web
    1: Stack Trace:    at System.Web.UI.Page.HandleError(Exception e)
    1:    at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
    1:    at System.Web.UI.Page.ProcessRequest(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
    1:    at System.Web.UI.Page.ProcessRequest()
    1:    at System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context)
    1:    at ASP.sitefinity_admin_pages_aspx.ProcessRequest(HttpContext context) in c:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\014962b8\44bca9c0\App_Web_pefpx5mc.4.cs:line 0
    1:    at System.Web.HttpApplication.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
    1:    at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)
    1: Target Site: Boolean HandleError(System.Exception)
     
    2: Error Description: More than one runtime service exists of type "CmsWorkflowService".
    2: Source: Telerik.Workflow
    2: Stack Trace:    at Telerik.Workflow.WorkflowRuntime.GetService(Type serviceType)
    2:    at Telerik.Workflow.CallExternalMethodActivity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.Activity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.EventActivity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.Activity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.SetApprovalStatusActivity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.Activity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.EventActivity.Execute(WorkflowRuntime runtime)
    2:    at Telerik.Workflow.WebControls.WorkflowMenu.Button_Command(Object sender, CommandEventArgs e)
    2:    at System.Web.UI.WebControls.LinkButton.OnCommand(CommandEventArgs e)
    2:    at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
    2: Target Site: System.Object GetService(System.Type)

    What I did to get around this was recopy the sitefinity folder over to the web server again and make a change to web.config so it was restarted.  I can't give any further insight into why this happened or if it will happen again, however this seems to be working for the time being.  Would be good if someone from Sitefinity could offer some input.

    Regards
    Mark
  • Hello Ric,

    What is the build version of Sitefinity you use and the environment where the project is hosted - IIS, OS , DB server?

    Regards,
    Ivan Dimitrov
    the Telerik team
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  • Mark's suggestion works.But could you please give us some more insight about why it error occurs. It occurred to me three times in last six months.
    Here is the system/environment details:
    OS : Windows Server 2003
    IIS:   6.0
    DB: SQL Server 2005 (SQL Server 8.0.818)
    Sitefinity 3.7 SP4

    Thank you in advance

    Khurshid
  • Hello Khurshid,

    The issue could appear if you use IIS6 with Windows 2003 and Sitefinity 3.7 Sp4 build for .NET 4.0. The build for .NET 4.0 requires IIS7. Please host the project under IIS7 and let me know if you still have issues.

    Regards,
    Pavel Benov
    Telerik
    Do you want to have your say in the Sitefinity development roadmap? Do you want to know when a feature you requested is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items