Rollbase upgrade to version 5 - Forum - Rollbase - Progress Community

Rollbase upgrade to version 5

 Forum

Rollbase upgrade to version 5

  • Hi,

    We have a private cloud Rollbase 4.2.2 setup and we are investigating an upgrade to version 5. We made a manual upgrade using the zip files and when we start pas_instance there is no error. However after login we get a URL not found error.

    The setup in node-config.json is 

    "serverUrl" : "https://<HostName>",

    and we use the HostName as the one in the license.xml file.

    Any ideas?

    Thank you,

    Mihai

  • Hi Mihai,
     
    Could you please remove https from serverUrl (i.e it should be like http://<HostName>)
    For enabling Https we have introduced new property called “IsSecureServer”. You can find it in System Console application -> System Object -> Shared Properties tab ->General section.
     
    Regards,
    Sailaja
     
  • Hi Sailaja,

    I changed the serverURL to http://<HostName> and also http://<HostName>:8830 but the same error appears. The System console application is accessible only from Rollbase menu?

    We have an apache in front of Pas Instace which worked in previous version - is there maybe a change needed also there?

    Thank you,

    Mihai

  • Hi Mihai,

    Have you installed both Apache and Rollbase on a single machine?

    Please try the following settings.

    In node-config.json file, set serverURL as http://localhost:8830 and "updateSharedProps" : { "HostName" : "<APACHE HOST NAME>" }

    Restart the server. Try to login. If you still face the same problem, please share the full screen shot which includes address bar

    Thanks

    Srinivas

  • Hi Srinivas,

    After the change we get the same error:

    And into http connection instead of https.

    Thank you,

    Mihai

  • Hi Mihai,

    Please access login page with http and login.  If you are able to login successfully, then to enable https navigate to the System Console application -> System Object -> Shared Properties tab ->General section. Check the property “IsSecureServer” and restart the server.

    If you get the same error page, please let us know error page has http or https with the port number or not.

    Thanks

    Srinivas

  • Hi Srinivas,

    We tried login with http://<hostName>:8830/router/login/loginPrivate,jsp - this works ok but it redirects to the error page which is

    http://<hostName>/master/servlet/Login?custId.... - whith no port.

    Thank you,

    Mihai

  • Hi Mihai,

    You mentioned that you have apache in front. Please access login page with apache hostname and let us know whether you are able to access it or not.

    http://<apache hostName>/router/login/loginPrivate,jsp

    Seems some problem with apache server.

    Please log a support request.

    Thanks,

    Srinivas

  • Hi Srinivas,

    The loginPrivate page is not accessible on http without giving the port number, the page is accesible only with

    https://<apache hostName>/router/login/loginPrivate,jsp

    If we rollback to version 4 then the URLs work ok after login - so I think this is a rollbase setup that is not correct. I will log a support case for this.

    Thank you,

    Mihai

  • Thank you Mihai, for creating the Support case. We will take it up further through the case.