LDAP authentification - Forum - Rollbase - Progress Community

LDAP authentification

 Forum

LDAP authentification

This question is answered

Hello,

   I want configure LDAP authentifcation mode  , but when test authentifcation i have this message :

java.lang.Exception: Empty LDAP parameters

Have you a idea for this message ?

Verified Answer
  • ok. so this is PSC00312135 which is fixed in Rollbase version 3.0.5 and above.

    As a workaround please see if this helps :

    1. Navigate to master\setup\authedebug1.jsp or prod1\setup\authdebug1.jsp, and add " MultipartReader.checkMultipartRequest(request);" as the first statement in the try block.

    It should look something like this after the change :

    try {

    MultipartReader.checkMultipartRequest(request);

    String authURL = HttpUtil.getParameter(request, "authURL", null);

    2. Restart your server and check if the issue is resolved.

    -Thanks

All Replies
  • Hello,

    Please specify all required fields in the LDAP form. I tested this and removed a value from the field in the LDAP form and gave me the same error.

    Thank you,
    Gian
  • What Rollbase version are you using ?

  • Are you using any fields from User object in the LDAP config ?

  • Also the test user should be present in User list

  • Hi,

    This error is shown when the required field values (LDAP parameters) are not provided.

    Make sure that all the values are provided.

    Thanks & Regards,

    Kiran Avs.

  • Hi nidk,

    try to follow the example below.

    I'm using a free LDAP Ttest Server http://www.forumsys.com/

    username: einstein

    password: password

  • Thx for response,

     But i try Ricardo exemple and i have a same erreur.

    i am in rollbase private cloud 3.03.

    I created a user with a same login of active directory

  • ok. so this is PSC00312135 which is fixed in Rollbase version 3.0.5 and above.

    As a workaround please see if this helps :

    1. Navigate to master\setup\authedebug1.jsp or prod1\setup\authdebug1.jsp, and add " MultipartReader.checkMultipartRequest(request);" as the first statement in the try block.

    It should look something like this after the change :

    try {

    MultipartReader.checkMultipartRequest(request);

    String authURL = HttpUtil.getParameter(request, "authURL", null);

    2. Restart your server and check if the issue is resolved.

    -Thanks