Strange error when syncing metadata - Forum - Rollbase - Progress Community

Strange error when syncing metadata

 Forum

Strange error when syncing metadata

This question is answered
scrn2.png

Hi all,

I'm building a mobile app, and since this morning I've got a strange error while synchonizing the metadata of the rollbase application with the mobile app. The error:

System Error

JSON error: JSONObject["@groupName"] not found.

 

The mobile app designer is working fine, but it is impossible to synchronize new data fields into the mobile application. Restarting the server has no effect. Does anyone know how to solve this?

Verified Answer
  • Hi hkuijper,

       Have added any generic Rest services into your mobile Application and then tried sync metadata . If so then you need to delete the generic rest services that was created manually. The Mobile app can not work when there are generic service and Rollbase generated services. There is a issue report on this (PSC00312165). We working on this to fix it.

    Thanks,

    Sridhar Duggi.

All Replies
  • Hi hkuijper,
     
    Can you please try adding a new view to the ‘Exported views’ section by clicking on Edit option in the ‘Setup Mobile Application’ page and see if this operation also results in same operation?
    Also, can you please let us know you are using Private cloud or Public cloud of Rollbase.
     
    Thanks and Regards,
    Anil Kumar.
     
    From: hkuijper [mailto:bounce-hkuijper@community.progress.com]
    Sent: Thursday, October 30, 2014 4:12 PM
    To: TU.Rollbase@community.progress.com
    Subject: [Technical Users - Rollbase] Strange error when syncing metadata
     
    Thread created by hkuijper

    Hi all,

    I'm building a mobile app, and since this morning I've got a strange error while synchonizing the metadata of the rollbase application with the mobile app. The error:

    System Error

    JSON error: JSONObject["@groupName"] not found.

     

    The mobile app designer is working fine, but it is impossible to synchronize new data fields into the mobile application. Does anyone know how to solve this?

    Attachments:
    scrn2.png
    Stop receiving emails on this subject.

    Flag this post as spam/abuse.

  • Hi hkuijper,

       Have added any generic Rest services into your mobile Application and then tried sync metadata . If so then you need to delete the generic rest services that was created manually. The Mobile app can not work when there are generic service and Rollbase generated services. There is a issue report on this (PSC00312165). We working on this to fix it.

    Thanks,

    Sridhar Duggi.

  • Hi Sduggi,

    That did the trick, thank you.