Oracle Dataserver Error on AIX 7.1 - Forum - OpenEdge General - Progress Community

Oracle Dataserver Error on AIX 7.1

 Forum

Oracle Dataserver Error on AIX 7.1

This question is not answered

I do not know if it's in this community.
I am having a problem connecting an Oracle database through the oracle Dataserver.

This module can access ORACLE only through the PROGRESS network. (1894)


I already did the oebuild process (no error occurred).

I followed the KB knowledgebase.progress.com/.../000045611 and other kb.

Can someone help me?

All Replies
  • What version of Progress? You no longer need to probuild in 10 and 11.

    Paul Koufalis
    White Star Software

    pk@wss.com
    @oeDBA (https://twitter.com/oeDBA)

    ProTop: The #1 Free OpenEdge DB Monitoring Tool
    http://dbappraise.com/protop.html
  • I stand corrected with  regards to probuild on AIX. My apologies. FWIW, my OracleDS + AIX client passes through a Windows OracleDS.

    Paul Koufalis
    White Star Software

    pk@wss.com
    @oeDBA (https://twitter.com/oeDBA)

    ProTop: The #1 Free OpenEdge DB Monitoring Tool
    http://dbappraise.com/protop.html
  • Hi Paul, OE 11.6.3 on AIX 7.1 ORACLE11

  • Hi Claudemir,

    Did you follow these instructions: knowledgebase.progress.com/.../P34980 ?

    Are you certain that you are running the newly built _progres and _orasrv?

    Paul

    Paul Koufalis
    White Star Software

    pk@wss.com
    @oeDBA (https://twitter.com/oeDBA)

    ProTop: The #1 Free OpenEdge DB Monitoring Tool
    http://dbappraise.com/protop.html
  • Hi Paul, I followed this script and it did not work.
     
     
    De: Paul Koufalis [mailto:bounce-pkoufalis@community.progress.com]
    Enviada em: domingo, 21 de maio de 2017 22:13
    Para: TU.OE.General@community.progress.com
    Assunto: RE: [Technical Users - OE General] Oracle Dataserver Error on AIX 7.1
     
    Update from Progress Community
     

    Hi Claudemir,

    Did you follow these instructions: knowledgebase.progress.com/.../P34980 ?

    Are you certain that you are running the newly built _progres and _orasrv?

    Paul

    View online

     

    You received this notification because you subscribed to the forum.  To unsubscribe from only this thread, go here.

    Flag this post as spam/abuse.

     
  • Hi Paul, yes

  • I'm afraid that you're in the tech support zone now. You seem to have done everything right but it still isn't working. Most likely it's something small and PSTS will find it relatively quickly. I could help further by logging in and working directly with you but that would be billable. You can contact me offline if that's something you would like to pursue.

    Regards,

    Paul

    Paul Koufalis
    White Star Software

    pk@wss.com
    @oeDBA (https://twitter.com/oeDBA)

    ProTop: The #1 Free OpenEdge DB Monitoring Tool
    http://dbappraise.com/protop.html
  • Hi Paul

    I re-installed the Oracle Client, xlc compiler, OE 11.6, SP03 (in this order).

    I made the oebuild (according to the kbs you ordered) and now it worked.

    Thank you so much for your help and for your time.