Off Topic - Suse CUPS and Epson dot-matrix printer problem (LQ-590) - Forum - Community Groups - Progress Community

Off Topic - Suse CUPS and Epson dot-matrix printer problem (LQ-590)

 Forum

Off Topic - Suse CUPS and Epson dot-matrix printer problem (LQ-590)

  • Hello,

    Anyone out there use Epson dot-matrix printer (LQ series) on Suse Linux?

    I desperately need help on this.

    We are currently in process of moving from SCO Unix to Suse Linux enterprise 11 SP3.

    Progress is Openedge 11.3 (V6 on SCO unix).

    We use Epson LQ-590 serially connected via Digi box.

    We don't have any problems in SCO unix but encounter with this problem in Suse linux.

    We are using CUPS to add/configure printer in Suse linux.

    We tried configure with many different printer drivers but no solution.

    The problems are

    1. Print very slow, it pauses 3,4 second in every other line.

    2. Font quality is only in draft mode, very poor.

    3. Epson control code the Progress program sends for bold, fond size, etc, (using put control) is ignored.

    Anyone out there ahd same issues and know the solution for this?

    Greatly appreciate you help.

    John

  • Use the generic raw printer driver or use lp -o raw -d queue filename.

    Paul Koufalis
    White Star Software

    pk@wss.com
    @oeDBA (https://twitter.com/oeDBA)

    ProTop: The #1 Free OpenEdge DB Monitoring Tool
    http://protop.wss.com
  • Paul,

    lp -o raw -d queue filename fixed the problem!

    Thank you so much!

    Best regards,
    John


    From: bounce-pkoufalis@community.progress.com
    To: TU.General@community.progress.com
    Subject: RE: [Technical Users - General] Off Topic - Suse CUPS and Epson dot-matrix printer problem (LQ-590)
    Date: Sat, 14 Jun 2014 21:21:08 -0500

    Reply by Paul Koufalis
    Use the generic raw printer driver or use lp -o raw -d queue filename.
    Stop receiving emails on this subject.

    Flag this post as spam/abuse.